KORUMA GÖZTAŞI
Ürün Kodu :
Kategori : BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
Alt Kategori : MANTAR İLAÇLARI (FUNGİSİTLER)
Armut | Karaleke (Venturia spp.) |
2000 g göztaşı + 2000 g sönmüş kireç * (Dal sıracası var ise) 1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * (Dal sıracası yok ise) |
21 gün | |||
Memeli Pas (Gymnosporangium fuscum) |
1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç | 21 gün | ||||
Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) |
2000 g göztaşı + 2000 g sönmüş kireç * (Dal sıracası var ise) 1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * (Dal sıracası yok ise) |
21 gün | |||
Erik | Cep Hastalığı (Taphrina pruni) |
2000 g göztaşı + 2000 g sönmüş kireç | 21 gün | |||
Kiraz | Sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ve zamnklanma (Pseudomonas syringae pv.morsprunorum) |
1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * (1. Uygulama) 600 g göztaşı + 600 g sönmüş kireç * (2. Uygulama) |
21 gün | |||
Şeftali | Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) |
2000 g göztaşı + 2000 g sönmüş kireç | 21 gün | |||
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Coryneum beijerinckii) |
3000 g göztaşı + 3000 g sönmüş kireç * (1. Uygulama) 1000 g göztaşı +1000 g sönmüş kireç * (2. Uygulama) |
21 gün | ||||
Yenidünya | Karaleke (Venturia inaequalis var.eribotryae) |
1500 g göztaşı + 1500 g sönmüş kireç | 21 gün | |||
Antep fıstığı | Karazenk (Septoria pistacina ) |
1500 g göztaşı + 1500 g sönmüş kireç | 21 gün | |||
Badem | Dal Kanseri (Pseudomonas amygdali) |
3000 g göztaşı + 3000 g sönmüş kireç * (1. Uygulama) 1000 g göztaşı +1000 g sönmüş kireç * (2. Uygulama) |
21 gün | |||
Fındık | Bakteriyel Yanıklık (Xanthomonas campestris pv.) |
1000 g göztaşı +1000 g sönmüş kireç * (%0.3 oranında kara boya yapıştırıcı olarak ilave edilmelidir.) |
21 gün | |||
Lahana | Mildiyö (Peronospora brassicae) |
1000 g göztaşı +1000 g sönmüş kireç * |
21 gün | |||
Turunçgiller | Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanma hastalığı (Phytopthora citrophthora) |
2000 g göztaşı + 2000 g sönmüş kireç * 1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * |
21 gün | |||
Dal yanıklığı (Pseudomonas syringae) |
1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * 1500 g göztaşı + 1500 g sönmüş kireç * 2000 g göztaşı + 2000 g sönmüş kireç * |
21 gün | ||||
Zeytin | Halkalı leke (Spilocaea oleagina) |
1500 g göztaşı + 1500 g sönmüş kireç * (1. Uygulama) 1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç *(2. Uygulama) |
21 gün | |||
Dal Kanseri (Pseudomonas syringae) |
1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * (ilkbahar uygulaması) 2000 g göztaşı + 2000 g sönmüş kireç * (diğer uygulamalar) |
21 gün | ||||
Bağ ** | Mildiyö (Plasmopara viticola) |
500 g göztaşı + 500 g sönmüş kireç * (1.uygulama) 1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * (2.uygulama) 1500 g göztaşı + 1500 g sönmüş kireç * (3.uygulama) |
21 gün | |||
Ölü Kol (Phomopsis viticola) |
4000 g göztaşı + 4000 g sönmüş kireç * (kış uygulaması) | 21 gün | ||||
Antraknoz (Elsinoe ampelina) |
3000 g göztaşı + 3000 g sönmüş kireç * (kış uygulaması) 500 g göztaşı + 500 g sönmüş kireç * (1.uygulama- yaz müc.) 1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * (2.uygulama yaz müc.) 1500 g göztaşı + 1500 g sönmüş kireç * (3.uygulama yaz müc.) |
21 gün | ||||
Yer Fıstığı | Serkospora erken yaprak lekesi (Cercospora arachidis) |
1000 g göztaşı + 1000 g sönmüş kireç * | 21 gün | |||
Meyve Ağaçları | Rosellinia kök çürüklüğü (Rosellinia necetrix) |
2000 g göztaşı + 100 L su m²’ye 10 L su gelecek şekilde ağaçların diplerine uygulanır. | 21 gün | |||
Kök kanseri (Agrobacterium tumafaciens) |
5000 g göztaşı yaz aylarında kök bölgesinde uygulanır. | 21 gün | ||||
*Sönmemiş kireç kullanılacak olması durumunda kireç miktarları yarı (1/2) oranında kullanılır.
**Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılan alanlarda kullanılmaz. |
Video Bulunmaadı.