CITOKING
Ürün Kodu :
Kategori :
Alt Kategori : KİMYASAL ÜRÜNLER
CITOKING, Sargossum ve Ascophyllum Nodosum’dan elde edilmiş doğal ve biyolojik bitki besin maddesidir. İçerdiği aminoasit, auxin, cytokinin, giberillik asit mannitol gibi fitohormolar sayesinde fotosentez, hormonal aktiviteler, hücre bölünmesi gibi fizyolojik ve biyolojik birçok olayları aktive eder.
ÖZELLİKLER
- Tohum uygulamalarında tohum kabuğunu hızlı bir şekilde yumuşatarak homojen bir çimlenme sağlar
- Kuraklık, don, gece gündüz sıcaklık farkı gibi stres koşullarına karşı bitkinin dayanımını arttırır.
- Kök gelişimini, çiçeklenmeyi, klorofil üretimi ve fotosentezi arttırır.
- Birim zamandaki hücre bölünmesini arttırır.
- Meyve tutumu ve gelişimini olumlu etkiler
- Döllenen çiçeğin dökülmesini engeller.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | % W/W |
---|---|
Organik Madde | % 6 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | % 3 |
Alginik asit | % 0.2 |
Max EC | 16,5 dS/m |
pH | 8-10 |
ÜRÜN | UYGULAMA DÖNEMİ | YAPRAKTAN | TOPRAKTAN |
Sera Bitkileri (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kabak, çilek, Kavun) |
Dikimden itibaren 15-20 gün aralıklarla | 100-150 cc/100 lt su | 300-500 cc/da |
Sert Çekirdekliler (Şeftali, Kiraz, Kayısı) |
Çiçeklenme öncesi gözler uyanırken ve pembe göz döneminde | 100-150 cc/100 lt su | 300-500 cc/da |
Yumuşak Çekirdekliler (Elma, Armut, Ayva) |
Gözler patladığında ve taç yapraklar döküldüğünce | 100-150 cc/100 lt su | 300-500 cc/da |
Narenciye | Çiçeklenmeden öncesi dönemde, çiçeklerin yarısı döküldüğünde ve meyveler nohut büyüklüğündeyken | 100-150 cc/100 lt su | 300-500 cc/da |
Baklagiller (Bezelye, Fasülye, Soya, Nohut, Mercimek) |
Bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. | 75 cc/da | 200-300 cc/da |
Tarla Bitkileri (Mısıt, Buğday, Ayçiçeği, Şeker Pancarı, Patetes Soğan) |
Bitkilerin 3-6 yapraklı döneminde uygulanır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. | 75 cc/da | 200-300 cc/da |
Bağ | Filizlenme başlangıcında, çiçek salkımları belirdiğinde ve dane tutumunda | 75 cc/da | 200-300 cc/da |
Zeytin | Çiçeklenme öncesi ve sonrasında | 100-150 cc/100 lt su | 300-500 cd/da |