BORDOTAN 10 KG
Ürün Kodu :
Kategori : BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
Alt Kategori : MANTAR İLAÇLARI (FUNGİSİTLER)
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:
Bağ mildiyösü
1.Uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.
2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem , çiğ gibi meterolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Bağda ölükol
-Kış Uygulaması: Budamadan sonra, gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır.
-Yaz Uygulaması:
1.uygulama sürgünler 2-3 cm olduğunda,
2. uygulama sürgünler 8-10 cm olduğunda,
3. uygulama sürgünler 25-30 cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.
Elma karalekesi
1.uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce)
2. uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)
3. uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce
4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 15 gün arayla yapılmalıdır.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı)
1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),
Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.İlaçlama yapılmalıdır.
Şeftali yaprak kıvırcıklığı
Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.
Zeytinlerde halkalı leke
Marmara Bölgesinde:
1.Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2.Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce,
Ege Bölgesinde:
1.Uyguluma: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2.Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, Çiçekler açmadan önce,
Akdeniz Bölgesinde:
1.Uygulama: Hasattan sonra,
2.Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
3.Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır.
BİTKİ ADI |
ZARARLI ORGANİZMA ADI |
UYGULAMA DOZU |
SON UYGULAMA İLE HASAT ARASINDAKİ SÜRE |
BAĞ* |
Mildiyö (Plasmopara viticola) |
1.uygulama 750 g /100 l su 2.uygulama 1000 g / 100 l su 3.uygulama 1250 g / 100 l su |
14 gün |
Ölükol (Phomopsis viticola) |
3500 g /100 l su 500 g / 100 l su |
14 gün |
|
ELMA |
Karaleke (Venturia inaequalis) |
1500 g/100 l su |
14 gün |
KAYISI |
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophylus) |
1250 g/100 l su 625 g/100 l su |
14 gün |
ŞEFTALİ |
Yaprak Kıvırcıklığı (Taphrina deformans) |
1500 g/100 l su |
14 gün
|
ZEYTİN |
Halkalı leke (Spilocaea oleaginea) |
1.uygulama 1500 g/100 l su 2.uygulama 1000 g/100 l su
|
14 gün |